23 Nisan Hafta Sonuna Denk Gelirse Cuma Günü Kutlanır Mı?

23 Nisan Hafta Sonuna Denk Gelirse Cuma Günü Kutlanır Mı?

23 Nisan Bayramının cumartesiye denk gelmesi nedeni ile okullarda özellikle köy okullarında bazı talepler oluşmaya başladı.

23 Nisan Hafta Sonuna Denk Gelirse Cuma Günü Kutlanır Mı?

Bu soru görev yapan öğretmenlerin kafasından geçiyordur. Bununla ilgili çeşitli araştırmalar yapılıyor olmalı ki bize de bu yönde sorular gelmeye başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaklaşırken 23 Nisan Bayramının cumartesiye denk gelmesi nedeni ile okullarda özellikle köy okullarında bazı talepler oluşmaya başladı.

Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği bu konuda yararlanacağım kaynak olacak.

Aşağıda belirttiğimiz ilgili madde gereğince kurulan kutlama komitesinin uygun görmesi halinde 23 Nisan Bayramı Cuma günü de kutlanabilir. Bunun yetkisi kurulan komitededir.

Özellikle uzak köy okulları, taşıma merkezli okulların hafta sonu 23 Nisan Bayramı kutlamasının zorluklarını bilmektedirler. İlgili yönetmelik maddesine belirttiğimiz gibi halk tarafından katılımın çok olması, coşkulu bir şekilde kutlanması adına komite bu düzenlemeyi yapabilir.

İle bağlı okuldaysanız ilin düzenlediği karar aldığı komite kararı okulunuza gelmiştir ya da gelmek üzeredir, ilçeye bağlı okullarda görev yapanlar için ise ilçe komitesi bu düzenlemeyi yapmış olabilir ve aynı şekilde komite kararı okula gönderilmiştir ya da gönderilecektir.

Kısaca tören ve kutlama programlarını hazırlamak ve uygulanacak genel esasları belirlemek tören ve kutlama komitesinin görevidir.

Öğretmenler İçin

Ulusal Ve Resmi Bayramlar İle Mahalli Kurtuluş Günleri,
Atatürk Günleri Ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören Ve Kutlamalar Yönetmeliği


Tören ve kutlama komitelerinin oluşumu ve görevleri


MADDE 3 – (1) Başkentte;


a) Cumhuriyet Bayramı törenleri programının hazırlanması ve uygulanması Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, İçişleri Bakanlığıyla koordine edilerek yürütülür.


b) Zafer Bayramı törenleri, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, Genelkurmay Başkanlığıyla koordine edilerek yürütülür.


(2) İl ve ilçelerde ulusal bayram, resmi bayramlar, mahalli kurtuluş günleri, Atatürk günleri ve diğer tarihi günlerin kutlanması, vali veya görevlendireceği vali yardımcısı veya kaymakamın başkanlığında; garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı, emniyet müdürlüğü, milli eğitim müdürlüğü, gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü ile mülki idare amirince uygun görülecek diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla oluşan komite tarafından düzenlenir.


(3) Tören ve kutlama programı illerde valinin, ilçelerde kaymakamın onayı ile yürürlüğe girer.


(4) Tören ve kutlama komitelerinin görev ve yetkileri şunlardır:


a) Ulusal bayram, resmi bayram ve tarihi günlerin anlam ve önemine uygun ve halkın azami derecede katılımını ve coşku ile kutlanmasını sağlayacak ve milli onur gereklerine uygun tören ve kutlama programlarını hazırlamak ve uygulanacak genel esasları belirlemek.


b) Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının bu konuda yapacakları faaliyet ve hizmetlerde koordinasyon ve birliği sağlamak.




23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî tatil günlerinden ve ulusal bayramlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.