Milli Eğitim Bakanlığı Okul Dışı Öğrenme Ortamları Kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Dışı Öğrenme Ortamları Kılavuzu yayımlandı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Okul Dışı Öğrenme Ortamları konulu resmi yazı tüm eğitim kurumlarına gönderildi.


Milli Eğitim Bakanlığı Okul Dışı Öğrenme Ortamları Kılavuzu yayımlandı





MEB tarafından "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" ile ilgili başlatılan çalışmada kılavuz yayınlandı ve ilgili resmi yazı tüm illere gönderildi. “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı müzeler, bilim merkezleri, sanat merkezleri, tarihi ve kültürel mekânlar, kütüphaneler, doğal sit alanları ve ören yerleri, ziyarete açık endüstriyel kuruluşlar ile üniversiteler gibi yerlerin okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim eğitim/öğretim programlarıyla ilişkilendirilmesi ve bu yolla üretilecek öğretmen kılavuz kitapları sayesinde bu alanların “Okul Dışı Öğrenme Ortamı” olarak daha etkin kullanılması için çalışma başlattı.





OKUL DIŞI ÖĞRENME ORTAMLARI ÇALIŞMASI





Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 08.02.2019 tarihli 2830032 sayılı "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" konulu resmi yazıya göre “2023 Eğitim Vizyonu”nda Temel Eğitim Temasında yer alan Yenilikçi Uygulamalara İmkân Sağlanacak” şeklindeki 2. Hedef’in 2. Eyleminde; “Okulların, bölgelerindeki bilim merkezleri, müzeler, sanat merkezleri, teknoparklar ve üniversitelerle iş birlikleri artırılacaktır.” denilmekte ve Ortaöğretim Temasında yer alan “Akademi̇k Bi̇lgi̇ni̇n Beceri̇ye Dönüşmesi̇ Sağlanacak” şeklindeki 2. Hedef’in 3. Eyleminde ise; “Doğal, tarihî ve kültürel mekânlar ile bilim-sanat merkezleri ve müzeler gibi okul dışı öğrenme ortamlarının, müfredatlarda yer alan kazanımlar doğrultusunda daha etkili kullanılması sağlanacaktır.” hükümleri hatırlatıldı.





İlgili resmi yazı;





MEB okul dışı öğrenme ortamları kılavuzu ve resmi yazı yayınlandı.
MEB okul dışı öğrenme ortamları




İlgili resmi yazıya göre doğal, tarihî ve kültürel ortamların gelecek nesiller tarafından tanınması ve gözetilmesi, ayrıca öğretim programlarındaki kazanımların yaparak ve yaşayarak öğrenilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.la ilişkilendirilmesi ve bu yolla üretilecek öğretmen kılavuz kitapları sayesinde bu alanların “Okul Dışı Öğrenme Ortamı” olarak daha etkin kullanılması; doğal, tarihî ve kültürel ortamların gelecek nesiller tarafından tanınması ve gözetilmesi, ayrıca öğretim programlarındaki kazanımların yaparak ve yaşayarak öğrenilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.





MEB Okul Dışı Öğrenme Ortamları Kılavuzu ve Uygulama Takvimi için TIKLAYINIZ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.