
Yarı zamanlı çalışma modeline öğretmenlerin geçiş yapması mümkün değil
Çocuğu olan memurların çocukları ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışmasına olanak tanıyacak olan düzenleme tüm Kamu Kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan personel tarafından Büyük bir merakla bekleniyor.

resmi gazetede yayınlanan söz konusu düzenlemenin ardından her kurum kendi yarı zamanlı çalışma düzenine geçiş için süreci kendisi belirleyecek. ancak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Görev yapmakta olan öğretmenlerin Söz konusu düzene geçmesi mümkün değil.
Öğretmenlerin haftalık girmeleri gereken ders saati 21’dir
Halihazırda branş öğretmenlerinin haftalık girmesi gereken zorunlu ders saati 21’dir. yarı zamanlı çalışma modeli ise memurlarının haftada 40 saat yerine 20 saat çalışmasını öngörmektedir. Yarı zamanlı çalışma modeline geçen memur aylığının yarısını alırken haftada 21 saat derse giren bir branş öğretmeni maaşının tamamını alır. Yani bu düzenleme branş öğretmenleri için kesinlikle uygulanamaz. Uygulanması halinde önemli bir hak kaybının ortaya çıkacağı görülmektedir.
Öte yandan özel eğitim, sınıf, okul öncesi gibi branşlarda görev yapan öğretmenlerin de haftada 20 saat çalışabilmesi mümkün değil. söz konusu öğretmenlerin bu düzenlemeye geçmesi halinde derslerin geri kalanının başka bir öğretmen tarafından okutulması gerekiyor. ancak bu branşlarda görev yapan öğretmenlerin ilgili düzenleme içerisinde değerlendirilmesi de mümkün gözükmemektedir.