Türkçe, Edebiyat ve Yabancı Dil Öğretmenlerinin Yoğun İş Yükünü Azaltacak Teklif

Türkçe, Edebiyat ve Yabancı Dil öğretmenlerinin iş yüklerinin azaltılması için önemli teklif

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan Türkçe, Edebiyat ve Yabancı Dil Öğretmenleri uygulama ve yazılı sınavlar kapsamında sadece bir sınıf için bir yıl içerisinde 12 defa değerlendirme yapmaktadır.

Bir sınav döneminde okuma, yazma ve dinleme olmak üzere üç defa değerlendirme yapan bu öğretmenlerimiz ayrıca bu sınavların analiz raporlarını da hazırlamak zorundadır.

Sadece bir öğrenci için 6 adet değerlendirme notu girişi yapılıyor

Sadece bir öğrenci için bir sınav döneminde üç tane sınav notu ve üç tane de ders içi performans not girişi yapan öğretmenlerin e-okul görevleri de günlerce sürmektedir.

Eğitim Gücü Sen bu öğretmenlerimiz için talepte bulundu

Konuyla ilgili olarak söz konusu öğretmenler için ek ders ücreti uygulamasına gidilmesi talep edildiyse de bakanlık bu talebe olumlu karşılık vermedi. Bu sefer de Eğitim Gücü Sen isimli sendika söz konusu öğretmenlerin bu yoğun iş yükünün azaltılması için bakanlığa talepte bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu